Tervetuloa

Tervetuloa Kainuu Henkilökohtainen Talous -sivustolle. Tällä sivulla opit lisää ihmisten haasteista heidän henkilökohtaisen taloudensa kanssa. Oletko sellainen ihminen, joka ei tiedä miten voit jäädä eläkkeelle muutaman vuoden kuluttua, koska teit väärän taloudellisen päätöksen muutama vuosi sitten? Tai ehkä olet ihminen, joka haluaa saavuttaa taloudellisen itsenäisyyden nuorena? Oli tavoitteesi tai elämäntilanteesi sitten mikä hyvänsä, me voimme auttaa sinua.

Meistä

Kainuu Personal Finance on taloudellista riippumattomuutta edistävä verkkosivusto. Valitettavasti jopa 400 000 suomalaisella on huonot luottotiedot. Tämän vuoksi haluamme opettaa ihmisiä ymmärtämään, miten talous toimii ja kuinka he voivat päihittää inflaation sijoittamalla rahansa oikein. Osakkeet, liiketoiminta, kryptovaluutat, nämä ovat vain joitain aiheita, joita käsittelemme sivustollamme.

Tarjoamme myös erilaisia pohdintoja siitä, mitä taloudelle voi tapahtua Suomessa ja muualla maailmassa. Annamme sinulle mielipiteemme uusimmista poliittisista tilanteista ja siitä, miten ne voivat vaikuttaa yrityksiin ja eri toimialoihin. Lisäksi tarjoamme perustason opetusta henkilökohtaisesta taloudesta ja sen hallinnasta.

Viimeisimmät artikkelit

Yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät hoitaessaan talousasioitaan

Monet ihmiset yrittävät elää taloudellisesti itsenäistä elämää, mutta osa heistä huomaa tekevänsä paljon virheitä. Mutta mitkä sitten ovat yleisimmät taloudenhoitoon liittyvät virheet?

Ensinnäkin, saatat käyttää paljon rahaa asioihin, joihin sinulla ei ole oikeasti varaa. Ideaalitapauksessa sinun tulisi pyrkiä elämään elämäntyyliä, joka on tulojesi rajoissa.

Toisaalta monet ihmiset eivät myöskään tiedä mihin heidän rahansa menivät. On tärkeää käyttää rahaa viisaasti, jos haluat saavuttaa taloudellisen itsenäisyyden ja välttyä konkurssilta.

Jos aiot sijoittaa rahojasi, sinun kannattaa noudattaa muutamia nyrkkisääntöjä. Yksi, älä sijoita kaikkia rahojasi yhteen kohteeseen. Toisin sanoen, sinun tulisi hajauttaa varojasi niin paljon kuin pystyt. Seuraavaksi varmista, että sijoitat rahojasi vain, jos sinulla on jo hätärahasto.

Mutta mikä on hätärahasto? Hätärahasto on henkilökohtainen rahasto, jonka tulisi vastata 8 kuukauden tulojasi. Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen on kuitenkin helpommin sanottua kuin tehtyä tämän tyyppisessä taloudessa. Monet ihmiset kamppailevat taloutensa kanssa varsinkin tällä hetkellä. Mutta välttymällä yleisimmiltä virheiltä, voit parantaa henkilökohtaista talouttasi.

Paras tapa pitää talous kunnossa 20-vuotiaana

Mikä on paras tapa parantaa talousasioitasi 20-vuotiaana? Tämän kysymyksen esittävät tyypillisesti ihmiset, jotka ovat ajautuneet vararikkoon 20-vuotiaina. Oman henkilökohtaisen talouden hallinta voi ymmärrettävästi olla joskus hieman vaikeaa, koska aihetta ei opeteta koulussa. Jos haluat välttyä taloudellisilta ongelmilta 20-vuotiaana on tärkeää, että löydät ensin hyvin maksavan työn, sillä asuminen Suomessa ei ole halvimmasta päästä.

Keskimäärin asuminen maksaa Suomessa enemmän kuin Yhdysvalloissa, vaikka Suomen palkkatasot ovat matalammat. Älä siis odota elämäsi olevan helppoa, jos ansaitset noin 1200 euroa kuukaudessa tai nostat opiskelijalainaa.

Nyrkkisääntönä sinun tulisi pyrkiä elämään varojesi mukaan. Ihannetapauksessa ihmisen olisi hyvä myös säästää rahaa pahan päivän varalle. Sinun tulisi kuluttaa vähemmän rahaa, jotta pystyisit säästämään sitä. Jos voit vuokrata asunnon kämppäkaverin kanssa, tee niin. Näin voit säästää rahaa vuokramenoissasi ja parhaimmassa tapauksessa saada uuden ystävän.

Seuraavaksi sinun tulisi kiinnittää huomiota kulutustottumuksiisi. Kannattaa pitää kirjaa kaikista menoistasi. Näin voit selvittää käytätkö rahaa tarpeettomiin asioihin.

Video

Kainuu Henkilökohtainen Talous