Paras tapa pitää talous kunnossa 20-vuotiaana

Mikä on paras tapa parantaa talousasioitasi 20-vuotiaana? Tämän kysymyksen esittävät tyypillisesti ihmiset, jotka ovat ajautuneet vararikkoon 20-vuotiaina. Oman henkilökohtaisen talouden hallinta voi ymmärrettävästi olla joskus hieman vaikeaa, koska aihetta ei opeteta koulussa. Jos haluat välttyä taloudellisilta ongelmilta 20-vuotiaana on tärkeää, että löydät ensin hyvin maksavan työn, sillä asuminen Suomessa ei ole halvimmasta päästä.

Keskimäärin asuminen maksaa Suomessa enemmän kuin Yhdysvalloissa, vaikka Suomen palkkatasot ovat matalammat. Älä siis odota elämäsi olevan helppoa, jos ansaitset noin 1200 euroa kuukaudessa tai nostat opiskelijalainaa.

Nyrkkisääntönä sinun tulisi pyrkiä elämään varojesi mukaan. Ihannetapauksessa ihmisen olisi hyvä myös säästää rahaa pahan päivän varalle. Sinun tulisi kuluttaa vähemmän rahaa, jotta pystyisit säästämään sitä. Jos voit vuokrata asunnon kämppäkaverin kanssa, tee niin. Näin voit säästää rahaa vuokramenoissasi ja parhaimmassa tapauksessa saada uuden ystävän.

Seuraavaksi sinun tulisi kiinnittää huomiota kulutustottumuksiisi. Kannattaa pitää kirjaa kaikista menoistasi. Näin voit selvittää käytätkö rahaa tarpeettomiin asioihin.

Kainuu Henkilökohtainen Talous